Advent

Ja då hade man avklarat denna jobbhelg två dagar a ca 19 timmar. Jag har idag fortsatt med adventspyssel här hemma det börjar likna mer och mer jul i vårat hus, men man får ta det lite pö om pö.

Hostan håller fortsatt i sig, men nu är det lite bättre jag får nog gå med denna hosta ett tag till eftersom det är en enträgen hosta.

Sonen har också drabbats av hostan han var hemma från skolan från onsdag, och först nu idag har han varit på skolan. Han provade även att fara på ishockeyträningen, men det gick väl så där.

Vi har ganska kallt i kväll det är -7 grader, och vi har fått ett litet täcke med snö så det är ganska mysigt ute.
Nu kallar sängen på mig bara att traska dit och sova några timmar.

Man ska aldrig ge upp!

Helgen har sett ut ungefär så här: Lördag natt host host vaken varje gång och jag som ska ut lördag natt och jobba! Natten gick bra det visade sig att jag hade fullt upp så jag hann aldrig bli trött.
Söndag: vaknade vid 13.30 tiden ganska så utvilad trots hostan. Fars dag idag tog en sväng till Far och Mor innan pojken skulle ha match mot clemens dom förlorade men pojken gjorde ett jättesnyggt mål.

Söndag kväll: vi kom hem från matchen vid ca 21-tiden åt något lätt sedan isäng med barnen gick relativt bra dom låg faktiskt i sina sängar vid 22-tiden.

Jag gick och la mig i min säng och slog på tv:n somnade, vaknade när min man kom upp vid 01.45 ca. Jag la mig under täcket men fick ej ligga länge innan hostan kom och med besked, gick till slut ner på nedervåningen och tog mollipect varmt te och värktablett. Jag somnade nog vid tre halv fyra tror jag.

Måndag morgon: Jag beslutar mig för att göra något åt denna förbaskade hosta ringer vc och tänk jag får en tid hos läkaren. När jag kommer till vc tar dom snabbsänka och temp visar inget, läkaren lyssnar på mina lungor inget där heller, men hon tycker ändå att vi måste göra något åt att jag hostar så mycket. Cocciliana kan jag inte ta eftersom jag har gallbesvär vad ska vi då göra säger dr, vi kanske ska prova att du får inhalera ventolin och se om det blir någon skillnad.

Jag får komma in i ett behandlingsrum där ssk riggar inhalationsmaskinen, efter ca en halvtimme är jag en helt ny människa, jag kan andas..... Så slutsatsen är att aldrig ge upp, gå inte därifrån förän du är nöjd med resultatet.


Hej igen!

Länge sedan jag var in här och skrev, kanske på tiden. Som ni kanske vet så jobbar jag som vikarie på Norrgårda i Byske sedan i juni. Jag är fortfarande lika glad att jag fått komma tillbaks till Byske och stormtrivs med jobbet.

Nu till något helt annat jag har i dagarna fått igen denna evinnerliga förkylning med jobbig hosta som följd. För några dagar sedan läste jag om att myckoplasmabakterien härjar här i västerbotten och tänkte att kan det vara det som jag drabbats av eftersom jag sedan i augusti varit förkyld till och från ända fram till nu.

I torsdag gick jag iväg till Byske vc för att säkerställa att jag inte har denna bakterie. När jag väl får komma in och berätta hur jag mått de senaste månaderna så får jag till svar: Hela Byske Hostar..... Jaha tänker jag vad ska vi gör då? Ssk frågar mig om jag har någon feber, och det har jag inte haft men väldigt jobbig hosta till och från. Sedan säger sköterskan åt mig att komma tillbaks när jag har feber då kan vi ta prover och se vad det är jag har.

Ok!! då ska jag få gå och ha denna jobbiga återkommande förkylning hela livet alltså??? Eftersom jag nästan aldrig har feber.

Nu har jag fått bekräftat från säker källa att i våran familj så är det en som fått myckoplasma och fått behandling. För denne var det inga problem att få ta prover, det gjordes på en annan vårdcentral...

Med familj så menar jag mina syskon föräldrar syskonbarn mm. Vi brukar träffas allihop vid högtidsdagar  och det är alltid lika trevligt. Det är ingen omöjlighet att jag blivit smittat vid något sådant tillfälle.

Blä vad jag klagar, men jag blir så besviken när man väl tar sig till vårdcentralen för att få hjälp så får man kalla handen, gå hem och ta mollipect vid behov så kommer det att gå över. Det kan väl inte vara så svårt att ta ett blodprov??? eller?

RSS 2.0